Salut i sabor a la dieta dels pacients anticoagulats. És possible?

39335771 - healthy food in heart diet abstract concept

Els pacients en tractament amb anticoagulants orals (TAO), com el conegut Sintrom ® o el Aldocumar®, han de seguir una dieta variada i cardiosaludable però a més controlada en els aliments que contenen vitamina K. Igual que la resta de dietes que s’han de seguir de per vida per patologies tan comunes com ara la hipertensió, el colesterol o la diabetis, és important acompanyar el pacient en la seva malaltia, ajudant-lo a comprendre-la i oferint-li una educació pràctica que li permeti gaudir d’una alimentació sana, variada i apetitosa. Només d’aquesta manera el pacient incorporarà nous hàbits alimentaris, sense el consegüent abandonament de la dieta i el mal control de la malaltia.

Amb aquest objectiu, People & Health ha desenvolupat per a Devicare, companyia d’innovació tecnològica dedicada a desenvolupar alternatives de tractaments integrals orientats a facilitar l’autocontrol de la malaltia a pacients crònics, la Guia K-saludable.

La Guia, les autores de la qual són Cleofé Pérez-Portabella, Yolanda Sala Vidal i Nahyr Schinca Lecocq, totes elles expertes i reconegudes dietistes-nutricionistes, va ser presentada dijous per aquesta última al Museu de la Xocolata de Barcelona en la primera trobada-taller per a pacients amb tractament anticogulant oral. Nahyr Schinca i el cuiner Eduard Coral, de l’equip educacional de People & Health, van combinar les seves explicacions en un taller de cuina en el qual es van aplicar diferents tècniques de cocció dietètiques demostrant, per a deler dels assistents, que es pot mantenir una alimentació equilibrada i saludable sense renunciar al plaer gastronòmic.

La Guia K-saludable i les receptes de cuina es poden sol·licitar gratuïtament a taocontrol@devicare.com o al 935.868.670.