Gestió de l’estrès laboral

DIRECTOR:

Dr. José Carlos Fuertes Rocañín

47404442_sLes emocions i els sentiments són els grans desconeguts quan s’intenta aprofundir en la conducta humana.  Això és degut, en gran part, a què l’estudi del cervell i les seves funcions ha quedat relegat tradicionalment de la ciència oficial a un segon terme i no es va incorporar a la mateixa fins a finals del segle passat.  És aleshores quan agafa un nou impuls i enguany és una material essencial en tots els programes mèdics de formació.

 Conèixer-se un mateix, saber identificar les nostres limitacions, tenir clar quins són els aspectes més positius de la nostra personalitat i saber gestionar amb eficàcia les emocions és fonamental per una vida plena i saludable.    Tanmateix és de capital importància conèixer la forma de reaccionar i actuar dels nostres semblants si volem tenir un benestar acceptable, no en va l’ésser humà és abans que res un animal social.

Aquests seminaris sobre la prevenció de l’estrès que hem decidit realitzar pretenen, en primer lloc, fomentar l’autocura, ja que aquesta és la millor forma de prevenció.  En segon lloc, també volen millorar els nostres nivells de comunicació i relació interpersonal identificant als anomenats “subjectes tòxics” i aprenent a interaccionar amb ells sense prendre mal.

 L’objectiu principal que ens hem proposat tots els que constituïm l’equip docent és ajudar-lo a ser més feliç i aconseguir un millor benestar en la seva vida quotidiana.  Esperem que la il·lusió que hem posat a la nostra feina li resulti profitosa quan hagi acabat la seva participació en el seminari.

 

NOTA: Les tutories d’aquest curs es respondran en castellà.

Programa

 1. “Si estás bien, trabajarás mejor”: La autoestima, la clave del bienestar personal y de la eficacia profesional.
 2. “Crees, creas”: Gestionado eficientemente las emociones.
 3. Cómo manejar adecuadamente la relación y la comunicación con las llamadas personas “tóxicas”.
 4. Cuando el problema está en “plantilla” y es el subordinado, el jefe o el propio compañero. El “vampirismo emocional”.
 5. El lenguaje no verbal: la auténtica “máquina de la verdad”.
 6. a llamada “inteligencia emocional”: El éxito en el trabajo y en la vida no llega por casualidad.
 7. Para finalizar: El Catecismo del bienestar.

Objectius

 • Millorar l’autoestima i l’autoconeixement del professional com a base essencial per ser més eficaç en el seu treball.
 • Aconseguir una informació asèptica i rigorosa sobre el funcionament emocional.
 • Incidir en la importància de la comunicació interpersonal saludable com a forma d’aconseguir millorar les relacions a la feina.
 • Formar al participant en els conceptes teoricopràctics de la intel·ligència emocional com a clau de l'eficàcia personal amb clients, proveïdors, companys, superiors, etc..
 • Proporcionar a l'alumne bases pràctiques per millorar la seva salut mental i el seu equilibri psíquic.

Impartició i Metodologia

El seminari s’impartirà online al campus de eTIC, plataforma especialitzada en e-Learning que recull projectes pedagògics de totes les disciplines.

Està estructurat en sis lliçons (material didàctic escrit) i es complementa amb activitats de reflexió, així com amb la lectura d’articles i documentació recomanada pel tutor.

La plataforma disposa d’eines de comunicació de grup, tutor-alumne, alumne-alumne per a la resolució de dubtes i de fòrum de debat, que sens dubte constitueixen un potent i necessari recurs d’aprenentatge.

Aquest seminari te les tutories en castellà.

Professor i tutor

Dr. José Carlos Fuertes Rocañín
Doctor en Medicina. Especialista en Psiquiatria. Màster en Direcció de Recursos Humans.

Autor dels següents llibres de divulgació científica: "Qué me pasa, doctor", "¡Doctor, ayúdeme!, ¡Ponga un psiquiatra en su vida".

Tutories

El tutor respondrà a les preguntes dels alumnes formulades al campus en un termini màxim de 48 hores.

S’obriran temes al Fòrum sobre aspectes del programa bé a proposta del tutor o bé plantejats pels alumnes.

Al fòrum es podran expressar opinions, suggeriments, idees, reflexions, etc. Tot això té com a objectiu, ser una via d’expressió dels problemes o inquietuds dels professionals de la docència que rebran a través del fòrum un assessorament tant personal com professional.

Pre-inscripció

Deixa’ns el teu nom i el correu-e i t’enviarem un recordatori quan s’obri el període d’inscripció i matrícula.

Nom i cognom:*
Correu-e:*
Preinscripció al curs:*

L’informem que les seves dades s’incorporaran a un fitxer creat sota la nostra responsabilitat, per a donar resposta a la seva petició i enviar-li informació dels nostres serveis mitjançant qualsevol mitjà de comunicació, inclòs el correu electrònic, sms o mms. Al realitzar aquest enviament, vostè autoritza expressament a què aquestes dades siguin tractades per les finalitats que es detallen en el paràgraf anterior. Pot exercitar els seus drets d’accès, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit a PEOPLE & HEALTH, C/Gran, 2. Can Claramunt. 08784-Piera. Barcelona, o bé a través del correu electrònic gloria.sanz@peopleandhealth.org

Farem servir les teves dades exclusivament per avisar-te de l’inici d’aquest curs/seminari. Si estàs interessat a rebre informació d’altres cursos o activitats de P&H no oblidis subscriure’t al newsletter. Gràcies!

Preu

Preu per seminari: 60 €

Calendari

Seminari 1: En preparació